Glasögon

 
Har beställt hem tre par glasögon för att testa dom och är lika frustrerad som vanligt. Stör mig på hur plastglasen förstör hela grejen. Ögonen försvinner typ, först för att allting speglar sig i dom glasen och sedan är dom typ inte helt klara så det ser bara konstigt ut och jag får ingen bra bild av hur jag ser ut i dom glasögonen. Har försökt att ta kort med dom men jag känner mig lika ful som i alla andra glasögon jag har testat. Innan någon kommenterar "Men hallå, det finns väl linser?" - Ja, jag är inte dum. Men jag kan inte ha linser, har redan testat en massa olika och brytningsfelet gör det helt omöjligt att hitta linser man ser bra med åt alla håll, sitter dom bara det minsta fel så blir allting oskarpt. Sedan har jag världens pollenallergi så förutom ögondroppar kan jag inte ha nånting i mina ögon från maj till september typ. Och ja, jag tar mediciner, i överdoser. Nu tänker jag vara arg över det här i några minuter till och ska istället spara till en laseroperation för den här skiten orkar jag inte med längre. Är jag ute och festar, och då spelar det ingen roll om det är en hemmafest med tre kompisar eller om jag ska ut på krogen, så tar jag av mig skiten, för det är så jävla drygt när nån tar fram en kamera och så vill jag ta av mig glasögonen innan någon tar kort på mig, ja så illa är det. Jag hatar dom. Dom är det fulaste jag vet. Jag trivs inte i dom för fem öre, dom passar inte till min stil eller till nånting överhuvudtaget. Ha-tar-glas-ö-gon! Det enda jag kan tänka mig är lite större, svarta glasögon, men då är problemet att oftast så har inte såna stora glasögon dom där "näskuddarna" (ingen aning vad det heter, två små gummi/plastgrejer som sitter på näsan) och utan såna gör det jävligt jävla ont att ha på sig dom, det trycker så inåt helvete, som att nån trycker ett finger på näsan väligt hårt. Och vill man ha stora glasögon fast med såna där plastgrejer så får man leta. Hittar ingenting här i stan i alla fall så jag kommer nog ta en jävla roadtrip för att hitta glasögon jag trivs i.

Jag var bara tvungen att skriva av mig all hat. Blir lite extra sur på folk som rullar ögonen åt att jag tar av mig glasögonen när någon tar fram en kamera. Låt mig va för i helvete. 

Veganska nyheter

 
 
Okej, inga nyheter kanske men jag köpte allt det här för första gången igår. Är såååå nöjd. Glassen är helt underbar, även glasschokladen smakar precis som vanlig glasschoklad, påminnde tom om en glass jag åt som liten! Nötcrèmen har jag ätit en gång för flera år sedan, som lösgodis då och tyckte inte det var nåt speciellt, men som pålägg är det helt perfekt, kommer nog ändå äta nutella ibland när familjen har det hemma men annars så är jag nöjd med det här alternativet! Soygurten har jag inte smakat än men den är väl ungefär som Alpros yogurt skulle jag gissa. Och nu till färskosten, HELT JÄVLA UNDERBAR! Konsistensen är exakt som philadelphia, smaken är lite annorlunda, det är svindyrt, men värt det!

Implexa dreads







Har gjort fem dreads-smycken idag och ska se till att göra fler under veckan.
 

I'm in love





 
Hittade det här på Gina Tricot idag, för 50kr! (ord pris 199kr)
Älskar det!!! Materiell kärlek.

Henna

Är jättesugen på att fixa en henna tatuering! Det är så himla vackert!
 
 
(bild från google)

140119




saturday

 

dålig dag

Här såg jag framemot praktiken som skulle börja på måndag så ringer arbetsförmedlingen och säger att det inte var "nystartsjobb" arbetsgivaren krävde utan "särkilt anställningsstöd". Jag såg verkligen framemot en stadig inkomst. Men om inte arbetsgivaren har råd med personalen och inte ens har EN ENDA vegetarisk sak på menyn så... no thank you! Jag ska hitta nåt bättre...en arbetsgivare som har råd med sina anställda t ex.

Ska fortsätta ligga i sängen med feber och halsont.
 
Tack o hej.

veganskt lösviktsgodis

Jag tycker att det är lite svårt att komma ihåg namn på lösviktsgodis så här kommer det en bildlista istället som kanske är lite lättare att komma ihåg. Jag kollade upp allting på www.vegokoll.se/vegolistan.

Det kan vara bra att ha koll på listan då vissa ingredienser byts ut ibland.



 

VEGANSKT GODIS

Här kommer ett litet inlägg till er som vill undvika gelatin (geleringsmedel som utvinns ur kollagen vilket är det huvudsakliga proteinet hos däggdjur). Fråga mig på ask om ni vill ha fler tips ang vegetariska/veganska produkter! :)





 
 


Det finns även marchmallows utan gelatin, har dock inte sett just dom här på någon affär än!

 



GRATTIS TILL MIG!


ganska gammal bild men orkar inte ta en ny i dålig ljus med en dålig kamera haha!
Hade i alla fall en fin dag med Sabina, familjen och god mat!

vinter?

 
Imorse kunde man gå på stan utan jacka och till slut utan halsduk, SÅ VARMT ÄR DET

Köks inspo



Kommer köpa en hylla till köket snart och har bestämt mig för nånting i den här stilen, massa glasburkar istället för plast- och pappersförpackningar till ris, pasta, mjöl, kryddor osv. Så himla fint!
 

Veganes Zwiebelmett (Veganskt tyskt pålägg)

 
Ihr braucht:
50g Reiswaffeln (ungesalzen)
1-2 Zwiebeln
50g Tomatenmark
1-2 TL Salz
0,5 TL Pfeffer
200ml Wasser
1 EL Olivenöl
 
Wasser mit Salz, Pfeffer und Tomatenmark vermischen, die Zwiebeln kleinhacken (oder mit einem Reibeisen zerkleinern), die Reiswaffeln mit den Händen zerbröseln und hinzugeben und zum Schluss noch einen Esslöffel Olivenöl. Wer mag noch etwas Paprikapulver hinzugeben und anschliessend alles umruehren und ueber nacht im Kuehlschrank stehen lassen (ein paar Stunden reichen auch), bon appétit! Was ich am wichtigstens finde ist die Maggi Wuerzmischung 1 (fuer gebratenes Fleisch)
 
På svenska: Zwiebelmett är rått fläskkött som är ett tyskt pålägg (ser ut som köttfärs) och var en av mina favoritsaker att ha på brödet innan jag blev vegetarian. Lite läskigt att det är rått och jag förstår inte hur det kan vara så gott men jag hittade i alla fall ett veganskt alternativ och man märker ingen större skillnad till originalet tycker jag. Min pojkvän som aldrig ens har ätit originalet tyckte att det var väldigt gott så jag tänkte lägga upp receptet på svenska för er som vill ha lite fler alternativ när det gäller pålägg!

Ni behöver:
50g Riskakor (ca 6 stk)
1-2 lökar
50g Tomatpuré
1-2 tsk salt
0,5 tsk peppar
200 ml vatten
1 msk olivolja
 
Man blandar ihop vattnet med salt, peppar och tomatpuré i en skål och hackar sedan löken eller river den med ett rivjärn, häll i löken i skålen och sedan är det bara att smula sönder riskakorna och hälla i det i skålen + 1 msk olivolja. Rör om allting och låt det stå i kylen i några timmar. Klart! (Om man vill kan man ha i lite paprikapulver också.) Hur mycket lök man har i är nog en smaksak! När man har det på brödet tycker jag att det är viktigt att ha lite köttkrydda på, jag använder en tysk kryddblandning men det funkar säkert med vilken köttkrydda som helst.